Fas centar

Evo kako unijeti malo vedrine u kupaonicu…

Postavljeno od u savjeti

Da bi Vaša kupaonica izgledala kao one iz časopisa za uređenje interijera, ne treba Vam puno novca, no, isto tako, ne treba Vam ni ogromna kupaonica. Uz malo mašte, dobrih ideja i dobre volje, svoj kupaonski prostor možete urediti jeftino i pritom se dobro zabaviti. Prije nego počnete planirati bilo kakve radove, kupaonicu trebate temeljito očistiti. Zidove možete ili obojiti ili na njih staviti tapete sa nekim klasičnim, odnosno, otkačenim uzorkom. Umjesto zavjese na prozor vaše kupaonice možete staviti plastiku sa nekim zanimljivim motivom na pozadini.

Da bi vaši ručnici uvijek bili uredno složeni, složite ih i stavite u neku zanimljivu kutiju koju možete smjestiti u kut kupaonice. Izaberite prostirku za kupaonicu koja ima gumu na pozadini, jer na taj način nećete brinuti da li će se neko okliznuti i pasti. Zašto se ne biste počastili sa novim setom ručnika u nekoj živoj boji i time u svoj kupaonski prostor unijeli vedrinu te ostvarili jednu razigranu atmosferu. Ako si ne možete priuštiti cijeli set, počnite od manjih ručnika za ruke i s vremenom popunjavajte komplet.

Prilikom odabira zavjese za vašu tuš kabinu, vodite računa da izaberete onu odgovarajućih dimenzija i uskladite uzorak te nijansu boje s ostatkom kupaonice. U kupaonicu možete staviti i neku biljku koja će osvježiti cijeli taj prostor. Za odlaganje raznih sitnica koje imate u kupaonici upotrijebite male zdjelice, po mogućnosti staklene. Pokušajte pronaći antikne staklene zdjelice, jer su posebno lijepog i elegantnog izgleda.

S obzirom na svoju površinu, zavjese koje štite kade ili tuševe, najviše pridonose općem izgledu vaše kupaone. Ako ne želite uobičajene zavjese, koje se mogu kupiti u dućanima, kupite običnu bijelu ili prozirnu zavjesu, nekoliko akrilnih boja, kistove i napravite neki svoj dizajn.

Mirisne svijeće također su zanimljiv detalj za uređenje kupaonice. Odaberite svijeće različitih boja, ali vodite računa da vam odgovaraju uz trenutni dizajn. Iznad umivaonika također postavite manje svijeće.

Prazan prostor između plafona i kupaonskog ormarića popunite sa nekom košaricom ispunjenom osušenim cvjećem ili nekim drugim ukrasnim stvarčicama po vlastitom izboru.

Boja je jedan od najjeftinijih načina za promjenu nekog prostora. Osnovno pravilo je da tamne boje stvaraju dojam da je prostor manji, dok ga svijetle boje čine većim. Ako imate malu kupaonicu, ogledala će je vizualno povećati, pa možete jedan zid kompletno “obući” u ogledala.

Kako biste uštedjeli na prostoru, dobra ideja je u kupaonicu postaviti police.One mogu biti staklene ili od nekog drugog materijala ovisno o uređenju ostatka prostorije. Kutovi u kupaonicama obično ostaju neiskorišteni pa bi bilo dobro kupiti viseću kutnu policu.

Ako u kupaonici držite puno sitnica ona će izgledati još manje. Ako volite umjetnost radije stavite jednu veliku sliku, nego nekoliko malih. Što jednostavnije, to bolje.

Bez obzira da li se radi o jednom buketu, kaktusu ili malenom drvcu, cvijeće i biljke u naš život donose svježinu. Neka je, na isti način, unesu i u vašu kupaonu.

Slične vijesti